Muistutan tässä yhteydessä ottamaan aina selvää kaikista käytettävistä tuotteista, jos valmistatte niitä jollekulle, jolla on paha ruoka-aineallergia. Mitä ihmeellisimmistä paikoista löytyy mm. gluteenia/ vehnää, kuin myös maitoa. Mikäli et ole aivan varma, käänny valmistajan puoleen tai jätä tuote kaupan hyllylle, niin ei tule ikäviä yllätyksiä. Ruoka-aineallergiat tulee ottaa tosissaan, sillä ne eivät välttämättä aiheuta vain hieman kutinaa iholla, vaan voivat olla hengenvaarallisia.
Pohja:
4 kananmunaa
2dl sokeria
2 dl fariinisokeria
6,5 dl gluteenittomia jauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 rkl kaakaojauhetta
200 g maidotonta margariinia
2 dl soijamaitoa
Kuorrutus:
2dl sokeria
2 dl fariinisokeria
6,5 dl gluteenittomia jauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 rkl kaakaojauhetta
200 g maidotonta margariinia
2 dl soijamaitoa
Kuorrutus:
150 g maidotonta margariinia
6 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
loraus kuumaa kaakaojuomaa, tehty soijamaitoon
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle nonparelleja, kookoshiutaleita.
Sulata margariini, lisää siihen soijamaito.
Yhdistä kuivat aineet.
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
Sekoita muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuivat aineet ja voisula-maitoseos.
Levitä taikina leivinpaperin päälle.
Paista 200'C n. 20 min.
Nosta pohja uunista jäähtymään, älä kumoa.
Sekoita pehmeään margariiniin muut aineet ja leivtä kuorrutus jäähtyneen tortun päälle. Koristele haluamallasi tavalla.
ps. Muista ottaa kaakaopalat uunista ajoissa pois. Itselläni oli hitusen liian kauan, kun unohduin ystävän kanssa höpöttelemään - as always - mutta eivät onneksi liian kauan, eli hyviä olivat vielä. Aavistus lisää pehmeyttä ei olisi kuitenkaan ollut pahitteeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi, ne piristävät kummasti.
- Isabel