Historia

Tupakeittiössä -blogia päivittää puoliksi suomalainen & puoliksi italialainen nainen, joka rakastaa ruoanlaittoa sekä leivontaa, suosii suomalaista lihaa ja arvostaa puhtaita raaka-aineita, nauttii tätä nykyä ruokansa gluteenittomana sekä laktoosittomana ja pyrkii muuttamaan ainaisia herkuttelutottumuksiaan (mutta kun leipominen on vaan niin ihanaa!). Koemaistajina toimivat yleensä avomies, esikoispoika, ystävät sekä muu perhe. Lattian lakasijoiden virkaa ruoanlaiton ja leivonnan yhteydessä toimittavat kaksi koiraa. Tupakeittiössä -blogin postaukset tulevat olemaan pääsääntöisesti ruokaan liittyviä, mutta myös muita postauksia tupsahtelee varmasti blogiin.

Ollessani pieni tyttö, meillä tehtiin aina ruoat alusta loppuun saakka itse. Eineksiä ei jääkaapissa näkynyt koskaan, herkkuja syötiin kohtuudella ja pikaruokaa syötiin vain erikoistapauksissa. Uskon tämän juontavan juurensa siihen, miksi sekä minä että pikkuveljeni olemme pienestä asti pitäneet ruoanlaitosta. Olen myös aina pitänyt leipomisesta sekä titenkin herkkujen syönnistä - veljeni lähinnä siitä jälkimmäisestä ja pyytääkin aina silloin tällöin herkkuja syötäväksi (lähinnä marsipaanilla kuorrutettua kakkua tai macaron -leivoksia).

Hurahdin alun perin leivontablogien ihmeelliseen maailmaan jo useampi vuosi sitten, tutustuessani KakkuHelmen Piaan ja ihaillessani hänen aikaansaamia luomuksiaan silloisesta KakkuHelmen blogista. En voinut uskoa, että joku voisi olla niin taitava! Pian löysin lisää upeita leivontablogeja ja huomasin aikani kuluvan selaillessa blogien upeita luomuksia - etenkin fantasiakakkuja.

Kesäkuussa 2009 perustin Namnami -blogin Vuodatukseen, jonka kautta muutamat bloggaajat minut varmasti tuntevatkin. Syksyllä 2010 blogini päivitykset jäivät takaa-alalle, koulun, työn ja muuton viedessä suurimman osan ajastani. Samoihin aikoihin toimin myös Salaisen Leivontaystäväringin (SLY) emona, joka vei sen vähäisenkin vapaa-ajan mitä oli enää jäljellä. En myöskään ollut tyytyväinen blogipohjaani, joten bloggaaminen jäi lopulta kokonaan pois kuvioista.

Lopulta sain luotua Vuodatukseen itselleni sellaisen blogipohjan, johon olin tyytyväinen. Mutta ennen kuin ehdin blogiani julkaista, kaatui Vuodatuksen palvelin ja luovuin koko blogiajatuksesta - taas.

Keväällä 2013 innostuin jälleen blogin perustamisajatuksesta. Inspiraationa ovat olleet monet ihanat blogit, aiemmin lähinnä ruoka- ja leivonta-aiheiset blogit, mutta nykyään olen innostunut lukemaan myös lifestyle- sekä perheblogeja.
 

Kuvat ovat omiani, joten ethän kopioi niitä ilman lupaani!

Mikäli käytät reseptejäni, muistathan mainita mistä ne sait.