18. joulukuuta 2013

ARVONTA: Mitä teillä syödään jouluna?

Olen tässä pohtinut useana päivänä, että mitä sitä jouluksi leipoisi ja muistuukohan kaikki tarvittavat jouluherkut ostaa kaupasta. Koulussa viimeiset tentit ja palautettavat tehtävät vievät kaiken ajan ja lisäksi muutamat lahjatkin odottavat vielä lopullista kokoamistaan. Ajattelin siis pyytää apua ja ideoita.

Yhden arpalipukkeen saat, kun kerrot...
MITÄ TEIDÄN JOULUPÖYDÄSSÄNNE SYÖDÄÄN?

voit myös kertoa teettekö itse ruoat vai ostatteko ne valmiina?
tai suositteko jouluisin esim. suomalaisia tuotteita tai luomua?

Toisen arpalipukkeen saat, kun ideoit...
MITÄ JÄLKIRUOKAA VOISIN TEHDÄ JOULUKSI?

vastaukseksi toivon jotain muuta, kuin perinteisiä joulutorttuja
tai piparkakkuja. toki ne voivat olla osana ideaa, mutta eivät
sellaisenaan, niitä nimittäin teen joka tapauksessa. toivoisin
ideaksi jotain hieman juhlavampaa. bostonkakkuja löytyy
tänä vuonna myös joulupöydästämme...

Kolmannen arpalipukkeen saat, kun...
LINKITÄT MINUT BLOGIISI

Neljännen arpalipukkeen saat, kun...
LIITYT LUKIJAKSENI


Osallistut arvontaan, vastaamalla TÄMÄN POSTAUKSEN ALLE.
Muista jättää yhteystietosi (sähköpostiosoite/ linkki blogiisi), jotta mikäli arpa osuu kohdallesi, saan sinuun yhteyden.

Vastausaika loppuu maanantaina 23.12. klo 12:00 !!
Arvonta suoritetaan viimeistään 01.01.2014
Mikäli vastauksista löytyy ylivoimaisesti paras jälkiruokaehdotus, palkitsen hänet vielä erikseen.

Palkintona jotain leivontaan & ruoanlaittoon liittyvää.

Ilmoitathan vastauksen lopussa, montako arpalipuketta lunastit. 

11 kommenttia:

  1. Mä syön jouluna vain muiden tekemää ruokaa kun käydään ensin Nicon porukoilla ja sitten mun porukoilla ahtamassa napaa täyteen :D ! Molemmissa on aina kotiruokaa, pitkälti itse tehtyä, valmiina yleensä vain pari juttua. Faija suolaa graavilohenkin itse :) Jälkiruokaidis voisi olla tää, bongasin tän vähän aikaa sitten ja haluaisin ite ainakin kokeilla! http://lets-fake-it.blogspot.fi/2013/12/piparkakku.html

    Niin, ja mun sivupalkissa ootkin jo ja lukijana olen :) jee !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me syödään aina aattona yleesä muualla kuin kotona ja joulupäivänä yleensä mun porukat tulee meille. Ollaan kuitenkin aina yleensä jaettu aatoksi tehtäviä ruokia, niin ettei jonkun tarvitse tehdä kaikkea. Perinteisesti äiti on tehnyt ainakin kinkun, mä porkkanalaatikon ja jälkkärin ja loput sitten kuka milloinkin. Pääasiassa syödään myös itse tehtyä aina jouluisin. Graavi- tai kylmäsavulohta jos on, niin se on kyllä yleensä ostettu valmiina. Joskin joka vuosi suunnittelen itse graavaavani, mutta jotenkin vaan kaikki jää niin viime tippaan aina, että en vaan kerkeä kaikkea!

      Toi vaikuttikin ihanan helpolta idealta...

      Kiitos kun osallistuit ja ihanaa joulua teille! :)

      Poista
  2. Meillä syödään perinteisiä laatikoita jotka itse teen ja kinkkua.Jokunen salaatti löytyy myös pöydästä ja savulohta. Jälkkärinä luumurahkaa tai suklainen täytekakku/ pätkishyydykekakku.
    Sivupalkista löydyt =) Täydellä määrällä mukana. Mukavaa Joulun aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi nami, savulohta! Tuota suklaista täytekakkua ehdotti veljenikin. Täytynee harkita asiaa uudemman kerran ;) Aika vaan käy vähiin, ei ole enää montaa päivää aikaa miettiä!

      Kiitos kun osallistuit. Mukavaa joulua myös sinne! Täytyykin käydä kurkistamassa blogiisi paremmalla ajalla! :)

      Poista
  3. Meillä ei tänä vuonna tehdä kotona varsinaisesti jouluruokia, sillä puolisoni on koko joulun töissä ja ruoat jäisi melkeinpä minun syötäväkseni. Menemme siis jouluaattona vanhempieni luokse syömään. Siellä tarjolla on perinteisesti kinkkua, porkkana- sekä lanttulaatikoita, silliä, punajuuria, suolakurkkuja. Jos valmistaisin itse ruokia, tarjoaisin lohihyydykekakkua ja itsetehtyjä lihapullia, muiden perinneruokien lisäksi. Tämä lihapulla-ajatus tulee Ruotsista, siellä perheiden joulupöytiin kuuluu lihapullat ja nakit. Yksi jouluinen tarjottava voisi myös olla savuporopiirakka :) Ehdoton juomasuosikkini on Julmust, sekin on perinne Ruotsista ja nykyisin sitä saa myös Suomesta isoista marketeista.
    Jälkiruokana tarjoaisin ehkä suklaa kuppikakkuja toffee sydämellä sekä kinuskipursotuksella ja koristeeksi laittaisin jotain jouluista. Tosin pipari-suklaa Bostonkakku on maistunut vieraille aina :) Luulenpa että äitini valmistaa aatoksi luumurahkaa jälkiruoaksi tai riisipuuroa, joka on jäähdytetty kylmäksi ja lisätty vatkattua kermaa+vaniljasokeria. Haluaisin itse leipoa jouluksi valkosuklaa-limejuustokakun ja koristella sen lumiukoilla tms, mutta puolisoni mielestä meillä on viimeaikoina syöty juustokakkuja yllin kyllin, joten hän toivoi perinteistä Toscakakkua :)
    Mukavaa joulun odotusta ja ihania leivontahetkiä :) <3 Kaikki arpalipukkeet käytetty :)

    VastaaPoista
  4. Ps. Banaanisuklaajuustokakku voisi olla kiva!!!koristeeksi voisi tehtailla päälle vaikka tähden, pandan keltaisilla suklaarae-palloilla, voi ei nyt näitä alkoi tulvimaan ideoita meinaan ja pitäisi yrittää olla leipomatta juustokakkua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä tulikin hirveästi hyviä ruokia ja muutama jälkkäri-ideakin. Kiva, että onnistuit vihdoin lisäämään itsesi tuonne lukijoihin ja sait sen kuvankin sinne! :)

      Suoraan sanottuna en ihmettele, jos T on sitä mieltä, että juustokakkukiintiö on täynnä, sillä olet niitä muutamat tässä lähiaikoina tehnyt kotiin syötäväksi. Mutta en myöskään ihmettele sitä, että haluaisit niitä tehdä lisää. Olen edelleen ihastunut Joulumetsä -juustokakkuusi! Se on kerrassaan hurmaava ja suloinen!

      Kiitos osallistumisesta ja useammasta ideasta!
      Ihanaa joulun odotusta myös sinne, me nähdään onneksi vielä ennen joulua! :)

      Poista
  5. En juhli, mutta leipon paljon jouluaikana. Paras on tämä:
    Vielä ehdit leipoa ennen joulua....
    http://sokerivaltakunta.blogspot.fi/2013/12/saksan-piparleivokset-ja-joulumyyjaiset.html
    Mukana kolmella...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,
      Itsekin leivon yleensä paljon joulun aikaan. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että en ehdi leipoa yhtä paljon kuin mitä yleensä.

      Kiitos paljon osallistumisesta :)

      Poista
  6. Meillä joulupöydässä itsetehtyä kaikki (ylläri)! Oma suosikki on kalapöytä, jossa tänä vuonna tarjolla graavisiika ja -lohi, lämminsavulohi ja kylmäsavulohi, joka ainoana onkin ostettu. Löytyy myös sillejä ja silakoita; isän uhkailema lipeäkala ei onneksi päässyt tänä vuonna pöytään :D

    Laatikoista kaikki perinteiset ja lisäksi myös bataattilaatikko, tänään tehtaillaan ne äidin kanssa. Pieni, tuoresuolattu kinkku ja saa kaverikseen kaksi kastiketta: perinteisen vaalean maitokastikkeen, jossa maustepippuria ja konjakki-sinappikastikkeen. Kinkun kanssa vuorovuosin teen karpalo- ja mustaherkukkahyytelöä. Tänä vuonna on karpalon vuoro :) On myös rosollit, herneitä, maustekurkkuja ja tietenkin iso joululimppu ja ruisleipää. Tänä vuonna ei ehtinyt, mutta ensi vuonna olisi haaveina itse leipoa joululimppu! Kuten Suville, meillekin maistuu Julmust, se on sitä suomenruotsalaisuuden perua :)

    Jälkkäripöydässä ehdoton ykkönen on taatelikakku. Pöydästä löytyy myös tiikerikakku. Muu perhe ei niin ihmeemmin kaipaa mitään jälkiruokia, kun sitten kahvin kanssa vetävät juuri noita kakkuja ja kaikkia eri juustoja. Sen takia en koskaan viitsi vain itselleni mitään kummempaa väsätä. Jos kaikki muut söisivät myös, tekisin pienen sacherkakun tai karpalo-pannacottia. Jos luumua söisin, luumurahkakin olisi ihanaa. Puolukka-parfait kuumalla kinuskikastikkeella olisi myös haaveissa. Damn you juustot, kun seisotte minun ja jälkkäreiden tiellä :D

    VastaaPoista
  7. Ainiin, kolme arpalipuketta siis minulle :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne piristävät kummasti.
- Isabel