13. heinäkuuta 2014

Maidottomat ja gluteenittomat kananuggetit

Kananuggetteja olen tehnyt aiemminkin. Tuolloinkin nuggetit olivat gluteenittomia, mutta aineet olivat hieman eri, sillä eliminaatiodieetti tai mikään mukaan ei rajoittanut esim. maitotuotteiden tai (gluteenittomien) korppujauhojen käyttöä. Nämä eliminaatiodieettiini sopivat kananuggettiversiot ovat kyllä ihan hyviä, mutta eivät mielestäni yhtä hyviä kuin ne mitä aiemmin olen tehnyt. Täytyykin joskus jakaa sekin resepti teidän kanssa.


400 g kananpojan jauhelihaa
reipas nippu ruohosipulia
1/2 pieni sipuli
1 kananmuna
riisijauhoja
suolaa
rouhittua pippuria
kurkumaa
paprikamaustetta

Paistamiseen oljyä/ maidotonta margariinia.

Laita jauheliha kulhoon. Silppua ruohosipuli sekä sipuli todella hienoksi silpuksi ja lisää kulhoon. Riko mukaan kananmuna, lisää mausteet (älä kainostele, jotta saat makua ruokaan! Etenkin suolaa kannattaa laittaa enemmän kuin muutama hassu hyppysellinen) ja riisijauhoja. Sekoita keskenään. Lisää riisijauhoja tarvittaessa, jotta saat massasta hyvän tuntuisen. Anna seistä puolisen tuntia huoneenlämmössä.

Mikäli pinta on kuivahtanut, sekoita massaa hieman. Pyörittele nuggeteiksi ja pyöräytä vielä riisijauhossa (ota esim. lautaselle jauhoa ja pyöräytä siinä), niin että pinta muuttuu valkoiseksi. Paista öljyssä, margariinissa tai niiden sekoituksessa nuggetit kypsiksi molemmin puolin.

Kananuggetit bataattimuussin ja salaatin kera.Tarjoile esim. bataattimuussin ja salaatin kera tai syö sellaisenaan ja dippaa esim. sweet & chili -kastikkeeseen tai majoneesiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ne piristävät kummasti.
- Isabel