6. toukokuuta 2013

Täytetyt Munakoisot


 Nälkäisenä ei kannata mennä kauppaan ellei ole ostoslistaa mukana tai yleensäkään mitään havaintoa mitä sieltä tulisi ostaa. Sitä joko ostaa ihan liikaa kaikkea tai sitten ei mitään. Yleensä olen ensimmäistä tyyppiä eli ostan vähän kaikkea ja vielä vähän lisää ja sitten ihmettelen kotona, että minkä armeijan niillä kaikilla kaupasta tuoduilla ruoka-aineilla oikein ruokkisi... Tänään kuitenkin tein poikkeuksen enkä ostanut juuri mitään. Olin aivan liian väsynyt miettimään, mitä ruokaa sitä tekisi. Nappasin sitten hyllystä naudan jauhelihaa, munakoison ja salaattia ja vaikka päässä ei raksuttanut sillä hetkellä juuri mitään, päätin että yritän keksiä jotain syötävää niistä kotona.

Niinpä valmistin ensimmäistä kertaa täytettyjä munakoisoja.

1 munakoiso
öljyä
1/2 iso sipuli
200g naudan jauhelihaa
2 valkosipulin kynttä
4 jumboherkkusientä
suolaa
valkopippuri
nokare voita (käytin laktoositonta)
Emmental-juustoraastetta (laktoositonta)

Halkaise munakoiso, kaavi sisus ja ota se talteen.
Pilko sipuli pieneksi ja kuullota tilkassa öljyä. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää mausteet. Pilko herkkusienet sekä munakoison sisus ja lisää ruskistetun jauhelihan sekaan, anna pehmetä. Lisää hienonnettu valkosipuli ja lopuksi nokare voita. Tarkista mausteet ja lisää tarvittaessa.
Täytä munakoisot ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200oC kunnes juusto on saanut hieman väriä ja munakoisot ovat pehmenneet, n. 30 min.

Tarjoile salaatin keraEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ne piristävät kummasti.
- Isabel