1. heinäkuuta 2013

Gluteenittomat VohvelitOlen pitkään ollut aikeissa ostaa vohveliraudan. Pitkään tarkoittaa siis vuosia. Jostan syystä en kuitenkaan sellaista ole hankkinut... ennen kuin NYT.

Olen Tefal Outlet Espoon Facebooksivusta "tykkääjä" ja ostanut sitä kautta useampia nk. supertuotteita. Pari viikkoa sitten siellä kaupattiin supertuotteena vohvelirautaa ja ajattelin että pakkohan se nyt on sitten vihdoin hankkia ja tulin tilanneeksi sellaisen. Pari päivää sitten kävin sen postista noutamassa. Olen ostanut muutamia muitakin supertuotteita edellä mainitun sivuston kautta ja mies aina kiittää, kun pienen keittiömme kaapit sen kuin täyttyvät täyttymistään (tai oikeastaan ei niihin enää mitään mahdu). Joka kerta kun ostan jotain uutta keittiöön, saan kuulla syvän huokauksen ja kysymyksen "mihinköhän tuokin mahtuu?"

Tänään syötiin illalliseksi uusia perunoita ja kylmäsavulohta, jälkiruoaksi tekaisin vohvelitaikinan ja vohvelit nautittiin tuoreiden marjojen sekä sokerin kera. Kermavaahto olisi ollut aika pop, mutta eipä tullut ostettua kaupasta, joten nyt täytyi pärjätä ilman.

Vohvelireseptin hain nopeasti googlettamalla ja törmäsin Henskiksen hekumalliset herkut -blogin gluteenittomiin vohveleihin, jonka reseptin hän on itseasiassa suunnitellut Arla Ingmannille. Alla ohje, kuten itse tein. Eroa alkuperäiseen ohjeeseen ei ole juurikaan; maitotuotteina käytin laktoosittomia tuotteita, sokeria laitoin aavistuksen enemmän kuin mitä alkuperäisessä ohjeessa oli, vaniljasokerin puolestaan jätin kokonaan pois.     Aineet:
50g voita, käytin laktoositona
2 kananmunaa
3 dl maitoa, käytin laktoositonta
3 rkl sokeria
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
ripaus suolaa
1,5 tl leivinjauhetta


     Paistamiseen:
voita, käytin laktoositonta

     Tarjoiluun:
tuoreita marjoja
sokeria


Sulata voi. Sekoita sokeri, gluteenittomat jauhot, suola sekä leivinjauhe keskenään. Vispaa kananmunat sekä laktoositon maito keskenään ja lisää muna-maitoseokseen vuorotellen sulatettu voi sekä jauhoseos, samalla vispaten. Vispaa hetki ja anna taikinan seistä muutama minuutti. Sivele hieman rasvaa kuumalle vohveliraudalle, lisää vohvelitaikinaa ja paista.

Vinkki 1 !
Riittää että sivelet vohvelipannulle rasvaa kerran-kaksi koko paistoaikana, jokaisen vohvelin jälkeen ei siis kannata sivellä uudelleen vohvelipannua rasvalla.

Vinkki 2 !
Huomioi että taikina kohoaa vohveliraudan sisällä, älä siis laita liikaa taikinaa vohveliraudalle ettei se valu yli kohotessaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ne piristävät kummasti.
- Isabel