11. joulukuuta 2013

Rahkaletut appelsiinitwistillä

Näillä pikkulettusilla herkuteltiin jo viikonloppuna, mutta koska joulukiireet ja koulun loppukiri painavat päälle, laahaavat päivitykset jäljessä...


gluteenitonta & laktoositonta hyväää

Löysin ohjeen Väritehdas -blogista. Alkujaan ohje on Vantaan Sanomien Kokeile kotona -osiosta. Näitä lettuja on pitänyt tehdä jo monena iltana, mutta olen aina harmikseni huomannut kellon olevan aivan liikaa. Lauantaina veljeni ja hänen tyttöystävänsä olivat meillä syömässä ja jälkiruoaksi päätin vihdoin tehdä näitä lettuja. Kävimme vielä, suurempien kauppojen sulkeuduttua, vartavasten lettuja varten hakemassa vaahterasiirappia lähi-Alepasta. Oli jo pimeää ja pakkanen nipisteli nenänpäätä ihanasti. Samalla reissulla koukkasimme hakemaan isäni, lettuja maistelemaan. Hieman oli suostuttelemista, että saatiin vapaapäivää/-iltaa viettävä, sohvalla mukavissa vaatteissa televisiota katsova isäni pikkuiselle kävelylle pakkassäähän, mutta letut näyttivät maistuvan - hyvä niin.

Alkuperäistä ohjetta muuttelin sen verran, että vaihdoin jälleen jauhot gluteenittomiin ja lisäksi taikinaan lisäsin appelsiinia, makua antamaan. Veljeni, joka vaahterasiirappia kaupasta halusi, oli hieman pettynyt appelsiinin lisäämiseen, sillä vaahterasiirapin maku on niin kovin hento, että se ei päässyt appelsiinin vuoksi oikeuksiinsa. Rahkana käytin jälleen laktoositonta maitorahkaa, mutta kuten suurin osa blogissani olevista ohjeista, onnistuu tämäkin ihan tavallisia vehnäjauhoja sekä tavallista maitorahkaa käyttäen.

Alla ohje, kuten itse tein.
Ohjeesta tulee noin 20 minilettua.
Halutessaan voi gluteenittomat jauhot vaihtaa vehnäjauhoihin ja maitotuotteet tavallisiin.



4 kananmunaa
1 prk (á 250 g) rahkaa
(käytin laktoositonta)
1,5 dl gluteenittomia jauhoja
(käytin Fin Mix hienoa jauhoseosta)
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
(käytin Himalajan ruususuolaa)
appelsiinin raastettu kuori & mehu
voita paistamiseen
(käytin laktoositonta)
 
Lettujen kanssa tarjolla oli...
kermavaahtoa
(käytin laktoositonta)
vaahterasiirappia
sokeria
metsämarjahilloa

Vispaa kananmunat vaahdoksi ja sekoita ne rahkan kanssa. Sekoita jauhot, sokerit sekä suola keskenään ja lisää taikinaan, sekoita. Pese ja kuivaa appelsiini, raasta kuori ja purista mehu, lisää ne taikinaan, sekoita ja paista miedolla lämmöllä kypsiksi. Tarjoile!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ne piristävät kummasti.
- Isabel