9. joulukuuta 2013

Itsenäisyyspäivä 2013

Itsenäisyyspäivä oli ja meni. Tarkoitus oli kirjoitella aiheeseen liittyen jo viikonloppuna, mutta kaikki aika onkin mennyt selvitellessä, miksi en meinaa löytää blogiani Googlen hausta. Pieni juttu, johon yhtäkkiä olikin hurahtanut jo aivan liian kauan aikaa...

Itsenäisyyspäivänä, puolen päivän aikaan, tulivat luokkatoverini, Asta, ja hänen puolisonsa käymään ja tutustumaan koiriimme. Asta kertoi jokin aika sitten ihastelleensa puolisonsa kanssa koiriemme kuvia Facebookissa ja että ovat harkinneet staffin hankkimista. Sovimmekin sitten että he tulevat tutustumaan koiriimme itsenäisyyspäivänä. Koiramme olivat tuttuun tapaan aivan pähkinöinä kun saivat vieraita, eivätkä jättäneet sitä näyttämättä. Koko vierailun ajan Asta ja hänen puolisonsa saivat enemmän tai vähemmän pusuja molemmilta haukuiltamme.

Alkuillasta menimme puolisoni, veljeni sekä mummini kanssa äidilleni syömään ja juhlistamaan mummin alkuviikosta täyttämiä vuosia. Äiti olikin saanut juuri kaiken valmiiksi, kun astuimme ovesta sisään, ja pöytäkin oli jo katettu. Tarjolla oli hirven- sekä sianlihasta tehty todella hyvä mureke, itse tehtyjä kermaperunoita ja salaattia. Jälkiruokana vaniljajäätelöä, kesän 2013 marjoja sulatettuna sekä äidin itse tekemää kinuskia. Ruokajuomana veden lisäksi mm. punaviiniä, limpparia ja kivennäisvettä. Nam! Oli kyllä herkullista ja ihanaa, kun ei itse tarvinnut laittaa ruokaa.


 
Loppuilta menikin kotona löhöillessä. Kattovalot vaihtuivat tunnelmallisempiin "jouluvaloihin" ja kynttilöihin - itsenäisyyspäivän kunniaksi vaihdoin normaaliin tapaan tuikut sinisiin. Hetken katsoin Tamperetalon itsenäisyyspäivän vastaanottoa, ennen kuin aloimme katsomaan elokuvaa ja herkuttelemaan sipseillä. Pitkät pyhät ovat aivan ihania, nyt, kun en ole enää vuorotyössä, ja toivon, että osaan jatkossakin arvostaa niitä, kuin myös itsestäänselviä vapaita viikonloppuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ne piristävät kummasti.
- Isabel