14. tammikuuta 2014

Coleslaw

Coleslaw eli amerikkalainen kaalisalaatti tehdään yleensä valkokaalista ja porkkanoista. Se on oiva lisuke esim. hampurilaisten tai liha- ja grilliruokien kanssa tai vaikka hampurilaisen tai hot dogin täytteeksi.

Tein ensimmäistä kertaa itse coleslaw'ta, sillä se sopii erinomaisesti pulled porkin kanssa yhteen ja näin ollen halusin laittaa sitä pulled pork hampurilaisiin sisälle. Olin hieman myöhässä aikataulusta, joten en ehtinyt antaa coleslawn vetäytyä jääkaapissa juurikaan. Se oli hyvää hampurilaisessa, mutta ei ehtinyt saada tarpeeksi makua sellaisenaan syötäväksi, lisäksi olisin voinut lisätä hieman enemmän suolaa tähänkin, sillä käyttämässäni majoneesissakin oli aavistus turhan vähän suolaa, kuten Kotitekoinen Majoneesi -postauksessa kerroin,  ja lisäksi etikkaa olisin voinut laittaa aavistuksen enemmän tai käyttää omenaviinietikkaa, käyttämäni valkoviinietikan sijaan. Pientä hienosäätöä siis. Mutta oli joka tapauksessa hyvää ja juuri oikea täyte pulled pork hampurilaisiin. Hieman pienempää kaalisilppua ensi kerralla ja reippaammin mausteita, niin hyvä tulee!


Tämä ohje myös Ruokakansio -blogista, josta myös majoneesin ohjeen nappasin. Alla ohje, kuten ohjeen laatija on sen kirjoittanut, suluissa, kuten itse tein.

1 dl itse tehtyä majoneesia - tai valmismajoneesia
1 dl kermaviiliä (käytin laktoositonta)
mustapippuria
1/2 tl suolaa
1 rkl omenaviinietikkaa (käytin valkoviinietikkaa)
1 tl sokeria
800 g kaalia
400 g porkkanaa (käytin n. 170 g)
100 g kevätsipulia (jätin pois)

Sekoita keskenään majoneesi, kermaviili, pippuri, suola, viinietikka ja sokeri. Leikkaa kaali ja kevätsipuli ohuiksi suikaleiksi. Porkkanat kannattaa raastaa isoteräisellä raastimella. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua viileässä hetki. Coleslaw säilyy jääkaapissa hyvänä muutaman päivän.

ps. Ohjeesta tulee suurehko kulhollinen salaattia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ne piristävät kummasti.
- Isabel