16. huhtikuuta 2014

Guacamole ja Tacoviikonloppu

Meillä herkuteltiin viikonloppuna tacoilla. Puolisoni kaipasi tacojen täytteeksi guacamolea, joten teimme sen itse seuraavalla tavalla:


3 kypsää avokadoa
2 suurta valkosipulin kynttä
1 suuri tomaatti
suolaa
limeä
sitruunaa
chilioliiviöljyä

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Viipaloi avokadon hedelmäliha veitsellä, ennen kuorista poistamista; tee ensin viillot esim. vasemmalta oikealle ja sitten ylhäältä alas, niin että hedelmälihasta tulee kuutioita. Kaavi lusikalla liha kuoresta pois ja laita kulhoon. 
Kuori valkosipulit ja silppua ne pienenpieniksi. Pese tomaatti ja kuutioi se pieniksi paloiksi. 
Lisää ripaus suolaa ja purista hieman limeä ja sitruunaa joukkoon sekä lorauta tilkka chiliöljyä.
Muussaa seos haarukkaa apuna käyttäen ja maista. Lisää tarvittaessa suolaa, limeä, sitruuna tai/ja chiliöljyä.

 Chiliöljyn sijaan voit käyttää myös esim. kuivattua chiliä, mutta käytän yleensä itsetehtyä chili(oliivi)öljyä.


Tacoja varten kaupan hyllyiltä tiensä ostoskortiimme löysivät myös mm. jäävuorisalaatti, purkkimaissi, kurkku, tomaatti, creme fraiche, pari sipulia, 400 g naudan jauhelihaa sekä Taco Dinner Kit, joka sisälsi 12 kpl tacokuoria, original taco spice mix -pussin sekä pikkuruisen mild taco sauce'n.

Tacokuoret laitoimme uuniin ohjeen mukaan 125'C n. 15 min.
Tänä aikana ehtii hyvin pestä ja pilkkoa vihannekset sekä tehdä jauhelihan valmiiksi.

JAUHELIHA:

Pilko kaksi suurta sipulia ja ruskista ne rasvassa pannulla. Lisää jauheliha ja ruskista se. Lisää original taco spice mix ja kääntele se jauhelihan joukkoon. Lorauta 1 dl vettä ja anna muhia hetken.

Tacoja voi tehdä monilla eri täytteillä, jauhelihan voi maustaa itse ja jotkut tykkäävät ripotella tacojen päälle juustoraastetta ja käyttää ne pikaisesti uunissa, niin että juusto sulaa kuoren päälle. Tämä oli meidän versiomme tällä kertaa tacoista.

Tacot ovat myös siitä kivoja, että ne sopivat yleensä myös heille, jotka eivät pysty syömään esim. vehnää, maitoa tai munaa. Valmistajasta ja tuotteesta riippuen tuoteselosteissa saattaa kuitenkin olla eroavaisuuksia. Kannattaa myös muistaa, että tuotteiden sisältämät raaka-aineet saattavat muuttua eli kannattaa aina tarkistaa tuoteseloste.

Taco Dinner Kit'in mukaan annoksesta riittää neljälle, mutta me olimme sen verran nälkäisiä, että 12 tacokuorta eivät olisi riittäneet edes kolmelle. Sen sijaan täytteitä oli niin paljon, että niitä jäi hieman yli ja niinpä päätimme syödä myös seuraavana päivänä tacoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ne piristävät kummasti.
- Isabel