Olen alkusyksystä asti halunnut tehdä tätä herkkua kotona, mutta aina se on jäänyt. Joulukuun alussa ostin itse itselleni joululahjaksi kauan himoitsemani Iittalan Sarpaneva valurautapadan ja päätin, että joulukiireiden jälkeen on viimeistään pakko tehdä pulled porkia tällä padalla.
Edellisviikonloppuna vihdoin oli aikaa ja kävin ostamassa porsaan kassleria. Pisteet Jumbon K-Citymarketin lihatiskin nuorelle miesmyyjälle, aina yhtä mukavan ja asiantuntevan oloinen. Arvostan asiantuntevia ja palvelualttiita myyjiä palvelutiskien takana, sillä se ei todellakaan ole mikään itsestään selvyys, ellei nyt Kauppahalliin ole menossa. Tiski oli muutenkin todella hyvän näköinen ja kysyessäni kasslerin alkuperää, kertoi myyjä että kaikki tuotteet yksittäisiä broilerinkoipia lukuun ottamatta oli suomalaista. Niinpä matkaan lähti n. 900 g suomalaisen porsaan kassleria.
Olin jo jonkin aikaa katsellut erilaisia pulled pork ohjeita. Aika moneen tuli siirappia sekä fariinisokeria ja tietenkin suolaa. Niistä siis lähdettiin liikkeelle ja muuten maustoin, miten itsestäni tuntui sopivalta. Itse lisäsin vielä vettä, mutta sitä ei läheskään kaikkii ohjeisiin tullut.
Liha:
n. 900 g porsaan kassleria
n. 900 g porsaan kassleria
Pintaan:
2 kukkurallista rkl fariinisokeria
1/4 tl savustettua paprikajauhetta
rouhittua suolaa
2 kukkurallista rkl fariinisokeria
1/4 tl savustettua paprikajauhetta
rouhittua suolaa
rouhittua mustapippuria
valkopippuria
Lisämausteeksi:
Lisämausteeksi:
3 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
rouhittua suolaa
Sekoita kulhossa fariinisokeri, paprikajauhe, suola, mustapippuri ja valkopippuri ja hiero kunnolla kasslerin pintaan. rouhittua suolaa
Ota kassleri ulos jääkaapista muutama tunti ennen uuniin laittoa.
Pulled pork nautittiin avohampurilaisina, jotka koottiin seuraavalla tavalla:
hampurilaissaämpylä TAI gluteeniton hampurilaissämpylä
paistolientä siveltynä hampurilaisen sisäpinnoille
paistettua sipulia
cheddar -juustoa
majoneesia
pulled porkia
bbq-kastiketta
coleslawta
Lisänä valmisranskalaisia, joille dippeinä bbq-dippi sekä itse tehtyä majoneesia.
Onko tämä tehtävä kaslerista vai sopiikohan tähän mikä vain possun osa? :)
VastaaPoistaHei,
PoistaPulled porkiin käytetään yleensä kassleria tai porsaan lapaa. Mitään kovin vähärasvaista ruohon osaa ei ole suositeltava käyttää :)
Pikaisella googletuksella löysin HK:n sivuilta pätkän tekstiä, jonka suora lainaus kuuluu näin:
"Pulled Pork - eli revitty possu - on aikaavievä mutta helppo liharuoka. Raaka-aineeksi sopii oikeastaan mikä tahansa pitkää kypsennysaikaa vaativa liha, tosin kaikista vähärasvaisimpia ruhonosia ei kannata pelkästään käyttää. Rasva antaa tälle liharuoalle mehevyyttä ja lisämakua."
Tsemppiä ruoanlaittoon :)